KĘTRZYN: Znany influencer odwiedził Wabi Kebab

fot. info-Kętrzyn24.pl na zdjęciu właściciele Wabi Kebab z MrKrychą
Wabi Kebab odwiedził znany twórca na Tik Toku MrKryha (Krystian Sawicki). Jego wizyta nie była przypadkowa – lokal prowadzony przez Norberta oferuje kraftowego, rzemieślniczego kebaba, któremu grozi zamknięcie. MrKrycha postanowił sprawdzić czy te miejsce faktycznie oferuje coś wyjątkowego i czy warto o nie zawalczyć.
W rozmowie z naszą redakcją właściciel Wabi Kebab nie ukrywa, że jego lokal znalazł się w trudnej sytuacji: – Oferuje jedyny rzemieślniczy, kraftowy kebab w mieście, ale niestety brakuje klientów – podkreśla. Kebaby w jego lokalu to autorska kompozycja smakowa – mięso nie jest gotowcem z hurtowni, a receptura marynowania to jego własna kompozycja. Można tutaj skosztować kebaba z autorskim mięsem z kurczaka lub karkówki bbq.
Co na to MrKryha?
Tiktoker w swojej ocenie nie ukrywał, że produkt proponowany przez Norberta z Wabi Kebab to solidna pozycja: – To dobry kebab. Nie jest to najwyższa liga, ale w regionie nie ma drugiego takiego – przekazał redakcji info-Kętrzyn24.pl. MrKrycha docenił także podejście właściciela nie tylko do marynowania miejsca – pomimo, że smak w tym miejscu jest autentyczny – ale też do sposobu prezentowania swojej marki.
Pomimo jakości i pasji, którą Norbert wraz z pracownikami wkłada w swoje dania, lokal nie cieszy się dużą popularnością. Główna przeszkoda? MrKryha uważa, że jest to słaba widoczność i brak rozpoznawalności wśród mieszkańców. Lokal znajduje się w piwnicy pod Logosem na Placu Piłsudskiego – lokalizacja, która nie przyciąga przypadkowych klientów. Jak podkreśla MrKryha przed Norbertem sporo pracy, aby rozpromować swój produkt wśród mieszkańców.
Mr Kryha podkreślił, że wideo z jego wizyty pojawi się w przeciągu tygodnia. Czy przełoży się to na tzw. „efekt Kryhy”? Wszystko zależy od mieszkańców i ich gotowości do wsparcia lokalnej gastronomii.